Fysiotherapie in Diepenheim, Goor, Hof van Twente

Fysiotherapie in Diepenheim, Goor, Hof van Twente

Wat is fysiotherapie en wat kan het voor jou betekenen?

Heb je last van pijn, stijfheid of beperkingen in je bewegen? Dan kan fysiotherapie misschien uitkomst bieden. Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het voorkomen, verhelpen en verminderen van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Oefentherapie KlimOp is fysiotherapie in Diepenheim, Goor, Hof van Twente.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is een expert in houding en beweging. Hij of zij onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met klachten aan hun spieren, pezen, banden, gewrichten, zenuwen of bloedvaten. Een fysiotherapeut kan verschillende methoden gebruiken om de klachten te behandelen, zoals:

Oefentherapie: het geven van oefeningen om de spierkracht, de coördinatie, de balans, de mobiliteit of de conditie te verbeteren. Oefentherapie KlimOp geeft oefentherapie in Diepenheim, Goor, Hof van Twente.

– Massage: het toepassen van druk, wrijving of trillingen op de huid, de spieren of de bindweefsels om de doorbloeding, de ontspanning of de genezing te bevorderen.

– Mobilisatie: het bewegen of manipuleren van een gewricht of een wervel om de beweeglijkheid, de pijn of de functie te herstellen.

– Elektrotherapie: het gebruiken van elektrische stroom, warmte, kou, licht of geluid om de pijn, de ontsteking, de spierspanning of de genezing te beïnvloeden.

– Advies: het geven van informatie, instructies of tips over het voorkomen, verminderen of omgaan met de klachten.

Welke soorten fysiotherapie zijn er?

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie, die zich richten op specifieke doelgroepen, aandoeningen of technieken. Sommige voorbeelden zijn:

Kinderfysiotherapie: fysiotherapie voor kinderen van 0 tot 18 jaar met problemen in hun motorische ontwikkeling, zoals een vertraagde, afwijkende of beperkte beweging. Oefentherapie KlimOp geeft kinderfysiotherapie voor kinderen van 0-3 jaar en kinderen van 4-18 jaar in Diepenheim, Goor, Hof van Twente.

– Manuele therapie: fysiotherapie voor mensen met klachten aan de wervelkolom of de gewrichten, zoals nekpijn, rugpijn, hoofdpijn of duizeligheid.

– Bekkenfysiotherapie: fysiotherapie voor mensen met klachten in het gebied van het bekken, de lage rug, de buik of de bekkenbodem, zoals urine-incontinentie, seksuele problemen of zwangerschapsgerelateerde klachten.